JURNAL DE PESCAR: Strategii de toamna in pescuitul crapului

JURNAL DE PESCAR: Strategii de toamna in pescuitul crapului

Odata cu sosirea toamnei apar si schimbari climatice ce influenteaza prinderea crapului. Diferenta de temperatura dintre zi si noapte si scaderea apei din lacuri influenteaza metabolismul crapului, reducand trasaturile acestuia.

Pentru aceasta partida am ales sa ies pe un lac, langa Bucuresti, cu o populatie piscicola bogata de crap. Suprafata lacului este undeva la 60 ha luciu de apa, cu un substrat tare, lac bogat in plauri si structuri subacvatice.

Dat fiind faptul ca vremea inca tine cu noi, am ales sa pescuiesc timp de 12h. Zis si facut! La ora 6:00 eram pe balta, cu toate cele necesare.

STRATEGIE DE NADIRE
Pentru aceasta partida nu am avut nevoie de foarte multa nada. Am folosit ceva simplu si, dupa parerea mea, eficient. Groundbait-ul a fost unul dedicat pentru apa rece, caruia i-am adaugat CSL, sirop de porumb dulce si apa din balta pentru ca amestecul sa se lege. Suplimentar, se pot adauga si momeala vie, viermisori rosii, albi sau larve de libelule.

Am facut 5-6 bulgari de nada si am nadit la o distanta de 60m. Pana acum totul simplu, ne-am ales distanta unde urma sa pescuim, am facut patul de nada, ne-am aranjat echipamentul si ne mai ramanea doar sa alegem rig-ul si momeala de carlig.

STRATEGIE LA CARLIG
La carlig am optat pentru momeli flotante, pop-uri de 8mm si porumb flotant. Am folosit deci pentru inceput classicul rig format din 2 boabe de porumb flotant, un pop-up sau un pop-up si un bob de porumb flotant

Rig-ul a fost unul scurt de 10 cm, echipat cu un carlig de 6-8, la care am atasat cate un saculet solubil umplut cu pelete de 4mm. Se mai pot folosi pentru aceasta perioada la carlig si viermisori.

Toate aceasta au fost folosite intr-o montura In-line, cu un plumb de 100 grame. Pe durata partidei am improspatat momeala la aproximativ 3 ore.

Nu am folosit montura cu momitor pentru aceasta partida, insa daca doriti sa folositi montura cu momitor trebuie sa nu uitati sa reimprospatati momeala o data la o ora si jumate, poate chiar doua.

Pe toata durata partidei am avut 4-5 trasaturi, crapul fiind de talie mica. Pestii s-au prezentat frumos, neasteptat de bine, stiind ca in ultima perioada timpul a fost destul de schimbator.

Autor: Mihai Alexandru Voicu