Crapul de iarba Amurul

Crapul de iarba Amurul din raul Amur

Fiecare pescar vrea să prindă un pește care ar putea fi spus familiei și prietenilor ca cea mai valoroasă captură. Și pentru majoritatea acestor trofee este amurul.

Amurul este un pește prudent, fără pregătire este greu să-l prinzi, dar dacă cunoașteți particularitățile comportamentului, precum și secretele pescuitului, este încă posibil să o faceți. Amurul este suficient de puternic pentru a rupe nailon de 0.40, astfel încât aveți nevoie de nailon s-au fir textil de buna calitate.

Acest pește, amurul aparține familiei de crap, deși în exterior nu este foarte asemănător cu crapul comun.

Dimensiunea sa este destul de impresionantă, lungimea corpului poate ajunge la 120 cm, iar greutatea – până la 32 kg. Acesta este un pește erbivor care curăță iazuri, absorbând o cantitate mare de alge, prin urmare, în timp ce crescând cu crap, aceste pești nu concurează din cauza diferitelor surse de hrană.

În rezervoarele rusești, a apărut datorită reproducerii artificiale, Asia de Est este considerată locul ei de naștere. În mod natural, acest pește se găsește numai în unele râuri, de exemplu, în Volga, Yenisei.

Acest pește este un oaspete frecvent în ape curate, deoarece este foarte pretențios în ceea ce privește puritatea rezervorului și cantitatea de oxigen din apă.

În timpul iernii, Amurul hibernează. Reproducerea se produce în primele luni de vară și apare numai în apa curgătoare.

habitate

Amurul mancare de bază – alge și alte plante diferite. Din când în când, el nu este împotriva consumării de viermi, larve, etc. Dieta zilnică depinde de vârstă, cu cât devine mai în vârstă, cu atât consumă mai mult legume. Uneori, în timpul zilei, mănâncă cantitatea de alimente egală cu greutatea proprie.

De cele mai multe ori Amurul petrece la o adâncime de 1-2 metri, deci, având în vedere teama lui, trebuie să se comporte foarte liniștit. Dacă simte pericolul, poate să se ascundă printre alge și să-l prinzi de acolo devine foarte problematic.

Vremea se răcește

Amurul este un pește care iubeste căldura, trebuie să vă amintiți când mergeți la pescuit. Cea mai bună mușcătura este observată în vară, iar iarna acest pește se oprește in totalitate.

În primăvară

De obicei, pescuitul activ începe în a doua jumătate a primăverii. Peștele începe să se recupereze lent după iarnă, umple deficiența de nutrienți cu viermi, molii și vegetația tânără. El poate găsi asemenea alimente numai în apă puțin adâncă.

Trebuie să naditi porții mici pentru a nu suprasolicita un pește deja inactiv.

Vara este considerată a fi cea mai bună perioadă a anului pentru prinderea crapului de iarbă. Din primele zile ale lunii iunie puteți observa o mușcătură constantă. În mijlocul verii, Amurul se hraneste mult m-ai bine.

Amurul se hraneste foarte bine  când temperatura apei ajunge la 20-25 ° C, care de obicei scade în iunie. În timpul reproducerii, și la câteva zile după aceasta, activitatea peștelui este aproape zero.

Pescuitul în timpul verii este oarecum complicat datorită abundenței alimentelor naturale din rezervor. Este posibil să seduci peștii numai cu alge filamentoase și alte momeli de plante.

În toamnă

Odată cu debutul toamnei pescuitul devine imprevizibil. Activitatea bună a peștilor este înlocuită brusc de ignorarea absolută a oricăror momeli.

După apariția unei friguri prelungite, însoțită de precipitații, crapul de iarbă-Amurul- își oprește activitatea. Primele geruri afectează în mod negativ mușcătura. Amurul merge în gropile de iarnă și se oprește la fel de bine.

momeală

Succesul pescuitului depinde de mulți factori, dar într-o măsură mai mare, probabil, de cantitatea și calitatea momelii. Baza momelei poate fi orice ingredient folosit pentru a crea amestecuri pentru alte pești.

Principala diferență este că este necesar să se adauge produse care formează o mulțime de turbiditate în apă. Aceasta este cea care poate interesa Amurul și, în decurs de o jumătate de oră, pot începe primele mușcături.

Pentru a crea turbiditate, puteți utiliza acești aditivi:

  • Pâine.
  • Fulgi de ovaz.
  • Lapte condensat sau uscat.
  • Boabe de porumb  cu miere.

Aceste ingrediente sunt bine amestecate cu compoziția de bază a momelei.

Pescarii experimentați adaugă arome de fructe la momeala de bază , deoarece crapul de iarbă-Amurul- îi place foarte mult mirosurile dulci . Dacă urmați această cale, puteți îmbunătăți în mod semnificativ eficiența pescuitului. În loc de arome dulci, puteți adăuga usturoi tocat, pe care puii se bucură, de asemenea, atât de mult.

Cea mai bună momeală și momeală

Amurul este un vegetarian, astfel încât momeala trebuie să se potrivească cu gusturile sale. Cârligul pe cârlig poate fi aproape orice plantă. Este ușor de fixat pe cârlig folosind un fir subțire de culoare verde. Este important să ascundeți cârligul astfel încât acesta să poată străpunge cu ușurință buza.

Din momeli de legume, acestea sunt deosebit de eficiente:

  • Boabe de mazare.
  • Agave cu spini tăiați.
  • Cereale de porumb.
  • Varza de frunze.
  • Păpădie.

Cea mai bună mușcătura se întâmplă dimineața și seara , dar, ocazional, împrejurările îi forțează să caute mâncare chiar și în timpul zilei. Prin capturarea Amurului trebuie să fie abordată cu toată responsabilitatea, din cauza fricii excesive a peștilor. Dacă rezervorul este bogat în mâncare, este puțin probabil ca el să acorde atenție hranei oferită de pescar.

Sfaturi și trucuri

  1. În timpul mușcării specimenelor mari, orice mișcări abrupte de pe mal ar trebui evitate , deoarece Amurul este foarte timid și poate reacționa în moduri neașteptate.
  2. Folosind,boabe de porumb trebuie să vă asigurați că momeala a fost puțin mai sus decât vegetația inferioară. Acest lucru se poate realiza prin legarea unei mici bucăți de spumă în apropierea cârligului.
  3. Dacă o momeală largă este folosită ca momeală, de exemplu, frunze de varză, trebuie să fii puțin mai atent. O mișcare ușoară de luptă indică faptul că peștele, fără frică de nimic, mănâncă momeala. Este necesar să faceți imediat trasatura.
  4. Nu este nevoie de tam-tam-galagie- atunci când pescuiti exemplare mari. În primul rând trebuie să încercați să epuizați peștii la distanță de țărm. Acest lucru se face prin slăbirea frânei de frecare, oferind astfel posibilitatea peștelui să se calmeze fără să-și piardă controlul.