Pescuit pe balti cu multe agatatura,perie de stuf taiat

Pescuit pe balti cu multe agatatura,perie de stuf taiat

In ultimii ani de cand vaporasul este la moda,marea majoritate a baltilor pline de stuf au fost curatate cu trimerul pe ambele maluri dandu-se de pe un singur mal, bine atat cat sa putut sa curatat.

Un lucru benefic pentru pescari de a nu se intersecta cu vecinul din malul de vis a vis la aruncare,dar si a patronilor care au altfel m-ai multe locuri de pescuit.

Pe salba inspre lehliu balti gen Pupaza,Danesti,Valea Mitichi samd au avut parte de aceasta toaletare.

E ok ce vdm cu ochiul liber numai apa,dar sub luciul apei este o adevarata perie de stuf taiat,unul a putrezit altul nu.

Daca ar fii atat ar fii ok dar sant si multe mii de metri de nailon rupt de pescari care ingreuneaza pescuitul.

Practic un loc greu de pescuit in primul rand periei de stuf,cocioc si doi a nailonului ramas in urma pescarilor.

Aici trebuie sa cunoastem oarecum balta sa nu ne hazardam sa ducem vaporasul direct in stuful din fata,acolo sigur vom agata montura si exista si riscul ca fiind atat de des stuful taiat-pe care noi nu il vedem-sa lasam incarcatura cu momeala intr-un loc practic inacesibil si pestilor.

Logic nu vom avea trasatura,iar montura se va pierde cu prima recuperare.

Trebuie abordat pescuitul pe agatatura mare cu multa precautie.

1 nu trebuie sa urcam navomodel pe stuful din fata ci lasat 5-10 metri m-ai inspre noi,in scara ar fii cel m-ai eficient.

2 nu folositi plumbi ci pietre de 100 grame legate cu zgarci de camera bicicleta pus direct pe plasticul de plumb pierdut.veti gasi pietre in toate locurile cu noi constructii si veti salva ziua de pescuit.

3 exista pungi cu pufuleti solubili .noi dam pe fir de par dar la plantare-lansare-punem un pufulete direct pe carlig pana in barbeta astfel ca la scufundare carligul ajunge in siguranta pe substrat.

4 la reimprospatarea momelii ridicati lanseta energic si mulinati rapid,altfel piatra cade iar mulinand rapid neavand incarcatura nu vom agata peria de stuf.

Cand avem peste lucrurile se schimba,piatra cade iar pestele se va ridica usor spre suprafata avand sanse mari sa-l scoatem.

Cam asa ar trebui abordata o partida de pescuit pe o balta cu multa agatatura.

Echipa PeBalti.ro asa a procedat la ultimele partide si a avut rezultate iar agataturi aproape de zero.

Bine daca intr-un loc la o anumita distanta agata foarte rau si constant clar avem si nailon s-au textil pe substrat,ocolim acel loc pentru a nu rupe si noi nailonul si a face acel loc impracticabil pentru pescuit.

Cand vizam crapul si tenul ,plantam cu navomodel deci ducem ceva seminte in cuve reimprospatarea se va face la cateva ore daca nu am prins cu o anumita lanseta,nu ne apucam din 10 in 10 min sa schimbam momeala.

Echipa PeBalti spera ca va fost de ajutor cu aceste informatii si va ureaza fir intins.