Boaba de porumb

Boaba de porumb  Una dintre cele mai vechi,incercate si cu rezultate bune momeli in pescuitul crapului,tenului,caras,mreana,platica samd

Sa recunoastem bun si ieftin,nu ne putem permite sa stam 7 zile pe dunare sa nadim cu boilies si tigrate.

Daca vrem sa incercam si alte momeli in carlig putem adauga boilies si alune tigrate 10-20% dar porumb ramane baza.

Acesta amestecat cu grau si spartura de porumb poate fii preparat in multe multe moduri.

NU RECOMAND PORUMB USCAT ARUNCAT CA NADA

In primul rand pestele daca apare pe patul de nada se satura instant.

Cel mai simplu mod ar fii inmuierea,adica pur si simplu punem apa peste porumb si asteptam minim 24 de ore

Daca ne grabim am planificat pescuitul din scurt adaugam drojdie de bere pt a ajuta la macerare,sau eu personal pastrez in curte o galeata de porumb imputit care contine drojdie si fermenti,pun o scafa peste cel nou si o ia repede din loc.

Se stie ca  tenul mai ales dar si crapului le place imputiciunea,nu e problem daca miroase porumbul rau.

Tot la metoda de inmuiere recomand si imbaierea in bere ,Berea are déjà drojdie fermenti samd

O alta metoda ar fii fierberea ,mult mai ok.desii fierbem decat 60-90 min porumbul ar fii bine sa il punem cu 24 ore inainte in apa la umflat,asa in timpul fierberii aproape se deschide, iar aici umblam cu Arome.

Daca stim ca o balta merge pe dulcegaraie adaugam aroma capsuna ,frutty samd .Cand transferam porumb fierbinte din ceaun de fierbere in galeata de transport punem aroma si capac,sub abur toate boabele vor absorbi aroma garantat.

LOGIC CE DAM NADA PUNEM SI PE FIRUL DE PAR

La fel procedam cu aroma usturoi,scoica ,scopex samd,functie de balta vizata

In baltile unde are si marunt 1-2 kg crapustean nu folosim sub nici o forma ttx,grounbait,seminte mici eventual adaugam un pop ap sau o boaba in plus pe firul de par pt a descuraja pestele mic.

La fel de bine cum boabele flotante se ridica deasupra substratului si la cucuruz putem opta pt o spuma flotanta-mult mai buna decat orice pop ap-pt a ridica boabele din- galeata sau uscate gaurite cu spiral cat vrem noi.

Important pe masuta de langa d,tra sa aveti o sticla transparent,s-au un pahar unde faceti probe inainte de a lansa sau de a duce cu navomodel.

Aici facem proba daca vrem ridicat si cat 1-5 cm folosim o alica.

Nu si are rostul grabei la a lansa repede mai bn stau 30 min in plus si stiu ca am pus doua sus  cu pop ap si doua jos cu siguranta pe fund.

Cat zici ca stii balta bine bine nu opta pt un stil de momeala,distanta,pop ap sau pe substrat – din amintiri -pana nu ai prima trasatura,incearca macar cu una altfel.

Pestii isi schimba comportamentul in functie de  vreme,daca sa populat recent,daca le e foame sau nu samd.

Cand sant foarte pretentiosi la mancare iar trasatura este anemica nu ne grabim sa intepam.

Dupa cum stiti pe timpul verii cand apa are 25/27 grade pestele se hraneste m-ai agresiv si putem da m-ai multa nada,pe masura ce apa se raceste si ajunge sub 20 de grade cantitatea de nada pe care o aruncam va fii substantial mai mica.

 echipa #pebalti.ro va ureaza fir intins

si asteptam si opiniile voastre