Marinata Rece

Marinata  rece este recomandata pt scrumbie, chefal, stavrid, oblete de Dunare, peste dens.

Se curata pestele fara cap si coada, se taie felii de 2 cm, se adauga saramura si se lasa 12 ore la frigider.

Dupa aceea se gusta, la nevoie se clateste, poate fi lasat 5-10 min la desarat,  dupa gust.

Se scurge si se adauga otet simplu acoperind pestele, si se lasa alte 12 ore la frigider.

Poate fi clatit sau nu in functie de gustul fiecaruia, daca e prea otetit se lasa in apa 5-10 min.

Se lasa la scurs 10 min.

Intre timp se pregatesc borcane, foi de dafin, piper boabe, ulei, ceapa taiata julien.

Asezare in borcan:

Metoda 1: o mana de ceapa, o foaie de dafin, 4-5 boabe de piper apoi pestele presat un pic, la mijloc la fel – un pic de ceapa si restul, iar peste ceapa, dafin si boabe piper, plus ulei pana acopera toata marinata.

Metoda 2: se pune intr-un bol tot pestele scurs, se adauga morcov, ceapa taiata, piper, dupa preferinte se poate adauga si ardei iute taiat subtire si se amesteca usor.

Se aseaza in borcan, se preseaza usor si se adauga uleiul.

Se poate consuma in 48 de ore, se pastreaza la frigider.

Recomandat a se consuma intr-o luna.

 

 

 

 

 

 

 

Echipa PeBalti.ro va ureaza

Pofta buna!