Crap pe Dunare

Crap pe Dunare

Un pescuit  la crap pe dunare implica 4/5 zile minim pt a avea rezultate.

Un loc bun este cel de randul trecut daca am avut rezultate,sau daca haiducim si ne place alta locatie asta este,incercam.

O haiducie pe dunare implica si un minim necesar Maxim ,adica avem nevoie de materiale camping cort,umbrela,scaun,pat,saltea,gratar ,farfurii si barca si inca 7 pagini .

Nu este barca avem spomb si catapulta dar mult efort fizic implica.

Cu 48 ore minim inainte inmuiem boabele de porumb,boillies dipuit,alone tigrate preparate samd deci multe galeti.

Odata loc ales si campat cel mai important este NADIREA ,dimineata si seara parerea mea dar nu este batut in cuie conteaza cantitatea nadirii,viteza curentului ,ora cand mananca crapul samd.

Cand Intra la orice ora este un pescuit exceptional de obicei are ore si atunci cand il invatam nadim inaintea lui.

Logic ca pe dunare nu ne permitem sa nadim cu boilies si tigrate,porumb e baza,vrem sa  incercam bagam si asa ceva-bile si tigrate- 10-20% maxim.

Acum incercam pe aruncare pragurile 1/2 eventual 3,nadim in toate,dunarea oricum spala vedem unde incearca si insistam acolo,bine logic si unde sta plumbul.

Aici veghem sa nu se puna iarba multa altfel ramane excursie,le cautam si improspatam de cate ori este nevoie.

Cand curge multa iarba pe Dunare de obicei pe cresterea apei,2/3 stopere deasupra plumbului la 1.5-2 metri stopeaza un pic apropierea ierbii de montura,desii tot Improspatare,Relansare este baza.

2/3/4 boabe pe fir de par ,pe fund sau ridicat sau direct pe ac,pop ap sau silicoane pana vedem la ce intra trebuie incercat.

Nailon grosime minim 0.40,sau textil 0.33 firul principal iar carligele sa fie solide nr 0.1/6 depinde anotimp,cum mananca samd.Personal Gamakatsu s-au owner.textilul la carlig 25 lb,25/50cm.

Si Alarma este foarte importanta,clopoteii sant ok dar pe vant nu de aud,exista senzori si alarme tare bune si ieftine.

Viermi , broscuta si buchet de rame putem schimbam pe timp de noapte cateva lansete,restul raman pe boabe.

Daca sa nadit si cu bile si cu tigrate incercam 1/2lansete desii raman la parerea ca porumbul e baza,bine insotit de grau si spartura de porumb totul inmuiat.

De obicei 48 de ore ne uitam lung dar perseverenta va da roade.

Si porumbul pus la inmuiat poate fii imbunatatit fiecare dupa experienta ,imaginatie poate fii dipuit cu orice aroma daca da roade in zona respective.

Scoica daca exista in zona desii dunarea este plina de scoici,dulcegaraie capsuna, frutty,ananas pe caldura tuica,simplu pe apa rece samd.

Logic daca ne axam pe peste mare santem doi deci 8 lansete nu ne apucam sa dam la feeder in mijloc unde avem camparea,crapul chiar si  pe dunare este pretentios ,speriat de electricieni,plasari samd

Vrem sa ne distram cu un feeder da,sa asiguram o masa haiduceasca cel putin zilnic- dar ne deplasam in aval cel putin 50 metri.

Lansarea este bine sa fie precisa ,cu cativa metri peste PRAG .Nu este bine sa lansezi 60 metri cand pragul este la 30 metri,Dunarea iti va aduce plumbul tot in pragul de la 30 metri deci plumbul va fii rostogolit ,miscat riscand ca textilul-jigul- sa se incurce cu plumb si firul principal.

Pentru m-ai multa siguranta la Lansare putem folosi pasta de boillies-are consistenta plastelinei-Adica putem rula intre degete o bila cat jumatate de nuca pe care o atasam pe plumb-se va lipii instant daca plumbul este uscat,iar acolo introducem varful carligului.

Veti vedea ca pana la impactul cu apa nu se va rasucii jigul in aer EVITAND in totalitate incurcarea.La impactul cu apa  carligul se detaseaza din pasta si ramane Logic deasupra plumbului,iar Montura se va aseza perfect vizibila in prag.

Parerea mea cel ce e obisnuit cu trasatura din ora in ora  pe balta nu are ce cauta pe Dunare,aici trasaturile sant  mult mai rare,iti trebuie calm si rabdare si vei fii rasplatit.

De obicei dupa 48 ore raspunde si pestele mare,pana atunci poate intra mreana,caras .Cand vine bancul de teni sau romanesti, ne concentram pe cele care dau peste-lansete- si mai nadim inca o data .

Foarte rar va intra pestele pe toate lansetele,de obicei una doua vor fii mai active,de obicei in preajma agataturii.

Tenul este foarte calic si de obicei pazeste mancarea si va manca tot ce nadim,daca intra si carligul nostru in gura lui este ok ,oricum supranadim daca intra decat amurul.

Echipa #pebalti.ro va ureaza fir intins si spera ca va fost de ajutor