Plumbi pentru taparine

Plumbi pentru taparine

Plumbi pentru taparine se folosesc in mod frecvent la pescuitul scrumbiei pe dunare,de pe mal s-au din barca.

Plumbii au forma cilindrica s-au conica pentru a sta bine in curentul Dunarii si a lasa taparinele sa:adie: in curent.

Vom gasi si sa cumparam dar eu am sa va prezint o metoda foarte simpla pentru ai confectiona dumneavoastra.

Aveti nevoie de o mana sigura pentru ca veti lucra cu plumb lichid la o temperatura de 350 grade,manusi de protectie si ochelari.

In primul rand aveti nevoie de o bara de plumb,s-au teava pe care o taiati la 8-10 cm usor cu dalta va merge,de un ibric mic dar solid deoarece plumbul este foarte greu.

Acum veti pregati cornetele din hartie:pe un spiral de 10 mm infasurati hartia taiata in prealabil la lungimea spiralului.

Taiati cateva bucati de izolier band pe care le aplicati pentru a asigura hartia in forma conica ape care a luat-o la infasurarea pe spiral.

Intr-un capat o indoiti 10 mm si la fel puneti izolier,acesta este capatu.

M-ai trebuie sa pregatiti sistemul de prindere adica o bucata sarma galvan-1-2 mm- lungime 10 cm  indoita cu patentul la jumatate-va iesi o bucla- pe care vom fixa carabina.

Avand totul pregatit adica cornetele din hartie punem plumbul la foc mic.

Separat intr-un pahar s-au galetusa vom pune nisip-Atentie sa nu fie ud-si introducem spiralul cu care am facut cornetele din hartie in nisip.

In acele gauri in nisip vom introduce cornetele din hartie pana la buza .

Acum avand manusi puse vom lua ibricul si vom turna plumbul topit in cornet,atentie sa nu uitati cu mana stanga si un patent sa puneti sarma de galvan indoita la buza cornetului pentru a avea sistem de prindere a plumbului.

Dupa ce ati turnat plumbul in cornet lasati 5 minute pe urma il scoateti cu patentul si il puneti in apa rece,indepartati hartia si gata aveti plumbi pentru scrumbie pe Dunare.

Gramajele vor fii intre 80-200 grame in functie de curentul Dunarii in zona pe care o vizati.

Echipa PeBalti.ro va spune Spor