Mamaliga dunare,patratica,cocolos ,momitor.

Mamaliga dunare,patratica,cocolos ,momitor.

1 parte malai,jumatate faina,un sfert zahar.

Ideal ar fii sa cerneti malaiul cu o sita foarte fina,asa veti elimina granulele mari si vor ramane decat cele mici,care vor lega patratica prin consistenta.

Se amesteca in castron  se pastreaza o treime,o rezerva in caz ca avem nevoie de ea,daca nu se incorporeaza si rezerva,mamaliga dunare se amesteca foarte foarte mult inainte de a face turtele si de a le baga in apa fiarta.

Se amesteca cu putina apa sa ajunga la constitutia Plastelinei,mamaliga  Dunare trebuie sa fie elastica.

Se lasa 3 ore la odihna pentru a incorpora zaharul,esential in pregatirea mamaligii nu se sare peste aceasta etapa,se reamesteca,la fel de vartos ,eventual putem folosi un pic de apa fierbinte pentru a ajunge la ceea ce dorim de la patratica,adica sa fie elastica nu casanta,moale s-au prea  tare.

Vor rezista pe momitor foarte bine.

Din aceeasi compozitie putem face patratica.

Se fac cateva turte se apasa un pic pentru a nu fii foarte groase,se pun in pungi de nailon legate foarte bine.

Separat apa sa clocoteasca ,se introduce turtele,sigilate bine in pungi,se lasa aproximativ 20 min in apa clocotita pana se ridica la suprafata.

Se scot turtele din pungi,se pun pe o suprafata plana si se apasa cu un tocator pana la 1.5- 2 cm cat dorim sa fie de groasa patratica.Mamaliga Dunare trebuie sa iasa bine din prima nu stim ce conditii avem pe locatie.

Il putem folosi si momitor si cocolos.

Pentru cei ce vor o patratica m-ai rezistenta pe dunare,reamesteca compozitia din punga si o m-ai pun la fiert o data 10 minute.

Dupa ce se racesc taiem patratele la ce dimensiune vrem si le punem intr-o cutie cu un pic de malai pentru a nu se lipi.

Logic nu vom taia toate patratelele de acasa,vom pastra si pentru ziua a 3a a 4 a samd si le vom taia pe locatie.

Echipa PeBalti.ro va ureaza fire intinse