Pescuit la ten pe Dunăre

Pescuit la ten pe Dunăre în luna August 2018.

Pescuit la ten 23 August 2018.

Început partida la ora 12.45.

Aruncat monturile la aproximativ 15 m de mal.

Desii aruncat aproape Dunarea are curent puternic.

Efectuat o singura nadire .Amestec de semințe fermentate ,porumb și grîu .La ora 13,20 prima trăsătură urmată de un rateu .Ruperea forfacului textil de 0,20 mm.

După o scurtă conversație telefonică cu un prieten ,la sugestia lui trec pe forfac de 0,30mm.In fapt doar modific forfacele ce le aveam la mine.

După cum unii dintre voi știți eu nu prea am bagaj mult atunci cînd merg la pescuit .

La cârligele folosite pina atunci las doar firul de par ,tai firul de forface și leg un fir de 0,30 mm peste vechiul nod fara nod.

Ora 15 .O trăsătură violenta .Dau o înțepare scurta ,mai mult pentru confortul meu psihic.

Dril de 10 minute .Pestele ia fir ,recuperez iar demarează .Văd pentru puțin spinarea .Atunci am văzut ce era !ten Zic,bine! Care pe care !

Ca un făcut și a doua lanseta da semne de viață ,fiind aproape smulsă cu tot cu suport!

Pun pe ,,pauză ” primul ten cu tot cu lanseta .Iau a doua lanseta ,nu mai efectuez înțeparea ca la primul ten .Incepe drilul .Fuge in sus,în jos …Îl contrez puțin pentru al face să ia fir și să iasă puțin la suprafață ! Îl văd !,Identic cu primul,zic ! Așa .Da sa fuga iar .Îl întorc .Trag de

bat puțin mai tare .Îl simt obosit .Atunci zic ,hai la mal !Vine fara altă vorbă ,cuminte . În 5 minute din momentul in care am pus mîna pe lanseta era scos la mal.Dau sa l ridic .Greu.

Desii i-am scos relativ rapid tenul de Dunare este naravas.

Mâinile îmi erau amorțite de efort .Reușesc ,îl pun la umbră pe mal Repede la prima lanseta,cea cu primul ten .A fost cuminte ,a fost pina atunci.

Dupa alte cinci minute și acesta a venit la mal .Și mai greu de urcat malul cu el .Zic acum sa vedem ce va urma .

După măsurare a urmat cintarirea .Asta acasă ,după multe alte intîmplări ce au debutat cu o pana la plecare .Măsurați au avut 100 cm .Cintariti Un ten mascul de 18 kg și o femela de 20kg.

Lansetele folosite .No name .Lansete de forță dar în același timp foarte sensibile.

Mulinete Okuma cassien baitfeeder de 45.

Fir textil de 0,30mm.

Autor ILIE BANUTA