Alune tigrate Tiger Nuts

Cele mai bune alune , tigrate Tiger Nuts!

Alune tigrate Tiger Nuts  preparare,deoarece la saci de 5 kg ele vin  deschidratate.

Puneti un kilogram de alune tigrate intr-un recipient care poate fi inchis ermetic.  Si un varf de sare.

Adaugati 300g de zahar peste alune.

Turnati deasupra apa clocotita astfel incat nivelul apei sa depasasca alunele cu cativa centimetri. Folositi apa de balta, de izvor sau plata, nu de la robinet.

Amestecati pana zaharul se topeste si lasati recipientul inchis ermetic timp de 2 zile.

Puneti continutul la fiert intr-o oala, timp de 30 de minute. Timpul de fierbere se ia in considerare din momentul cand apa incepe sa clocoteasca!

Dupa fierbere treceti alunele impreuna cu lichidul in vasul initial.

La jumatate de ora dupa ce continutul a fost transferat si incepe sa se raceasca, adaudati 10 ml aroma de fructe, dupa preferinte,nu este obigatoriu poate fii lasat si asa.

Suplimentar se pot adauga 3-5 ml de indulcitor.

Amestecati bine si inchideti recipientul dupa care il mai lasati inca 2-3 zile la macerat.

De fapt la hidratat,alunele se umfla un pic si poate fii introdus spiral sau croseta in ele,va rezulta si un lichid vascos,extrem de atragator.

Alunele tigrate (tiger nuts) sunt gata pentru pescuit, pot fi folosite singure ca si nada, sau in amestec cu canepa, porumb, grau, etc.

EXISTA SI GAMA DEJA HIDRATATA DAR ESTE EXTREM DE SCUMPA 40 RON 1.5 KG,decat pentru fir de par este ok nu pentru aruncat nada.

De ce folosim Alune Tigrate.

Proprietatile naturale ale acestor alune le fac sa fie neinteresante pentru alte specii de pesti, dar foarte cautate de crapi.

 

Cu un continut ridicat de fibre, proteine, zaharuri naturale, vitamine si minerale, alunele tigrate au reputatia de a atrage crapul catre carlig. Mai mult, datorita texturii lor protejeaza montura de atacurile altor specii si de raci sau somnii pitici.

Se pare ca invelisul tare si crocant coroborat cu miezul lor dulce sunt caracteristicile care determina crapii sa le consume. Si sa le recunoasca valorile nutritive. Nadirea trebuie facuta totusi in cantitatati mai mici, la intervale de timp regulate. Exista legende potrivit carora atunci cand crapul sparge aceste alune cu dintii faringieni, zgomotul se propaga in apa si atrage ca un magnet si alti pesti.

Echipa PeBalti.ro spera ca va fost de ajutor FIRE INTINSE